Semifinal #1 SAIK vs. LHC

Linköping slog Skellefteå igår till mångas stora förvåning och så även min. Linköping gick helt enkelt ut och spelade bättre hockey än jag väntat mig och enligt mig så tappade de fokus speciellt efter den omdiskuterade situationen i spelsekvensen där LHC gjorde 2-2.

Det var mycket i just det skedet av matchen som gick emot Skellefteå och det kändes som om de tappade fokus där och att det sedan gick ut över deras spel. Situationen som är omdiskuterad är enligt min mening en hög klubba och en utvisning där domarna skulle dömt utvisning och blåst av. Det gjorde man inte och det hade vart intressant att få reda på hur domarna tänkte. För jag har nu på morgonen sett utvisningen och situationen är inte helt självklar eftersom att SAIK spelaren i samma läge plockar ner pucken med handen och även om LHC klubban är uppe i ansiktet vilket borde vara utvisning av den anledningen i mina ögon kan det var så att detta sker för att LHC spelare försöker plocka ner pucken som är i luften i ån SAIK spelaren. Hur som helst hade det vart intressant att höra hur domarna tänkte för sett hade ifall i mina ögon kunnat skapa förståelse för domslutet.

Jag som innan matchen trodde att SAIK skulle vinna SM-guld är helt övertygad om att om LHC nu går och vinner nästa match hemma så tror jag att det har mycket goda chanser att ta sig till final. Så nu är det upp till Skellefteå är de av det rätta virket för att finna ett guld?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s