NHL Slutspelet har börjat

I natt började det och det känns härligt att det är i gång senast jag skrev om NHL så var lagen från västra konferensen klara men nu är alla lag klara och första omgången är påbörjad.

Så vem möter vem och vad tror och tycker jag?

Minnesota vs. ChicagoFörsta matchen redan i natt och Chicago lyckades vinna med 2-1 i övertid. Av det jag sett av matchen så var det helt klart utan att övertyga och Minnesota var bra mycket bättre än vad jag förväntat mig. Minnesota kommer helt klart att bjuda på hårt motstånd och Chicago kommer inte kunna ta vinst i denna matchserien för givet. I mina ögon är dock att Chicago ett av lagen man skall slå för att lyckas ta sig till final i år. Chicago hade en längsta streaken i historien utan att förlora en match på ordinarie tid i början av säsongen och vann grundserien. Jag tror att de kommer att nå final i år och att de är laget man behöver slå i västra konferensen för att ta sig till final i år.

Detroit vs. AnaheimSpelade också i natt och Anaheim vann med 3-1 och Detroit såg tyvärr inte ut att ha speciellt mycket att sätta emot. Jag tror tyvärr som svensk att det kommer att gå utför snabbt för Detroit.

San Jose vs. Vancouver
Vancouver var ett bättre lag än San Jose i grundserien. Båda lagen är två bra hockeylag och i natt möts de för första gången i denna matchserien. Jag tror att San Jose som tappat spelare och haft en del skador under säsongen kommer att få det tufft även om Vancouver inte är ett klassiskt slutspelslag så tror jag ändå på Vancouver i denna matchserien.

Los Angeles vs. St. Louis
Spelade första matchen i natt och St. Louis vann på övertid med 2-1. Utan tvekan så tror jag att detta kommer att bli den jämnaste matchserien i väst och det faktum att första matchen gick till förlängning gör mig inte direkt mer osäker på den saken. Jag tror faktiskt lite förvånande kanske att LA kommer att gå segrande ur striden. Det kommer bli jämnt men någonting säger mig att LA kommer vinna denna serien.

New York Islanders vs. Pttsburgh
Om Chicago är laget att slå i västra konferensen så tror jag att Pittsburgh är laget att slå i den västra konferensen för att nå final i år. Islander kommer att att få nyttiga erfarenheter men jag tror att de kommer att åka ur fort att Pittsburgh kommer att ånga vidare.

Ottawa vs. Montréal
Montréal är på pappret det bättre laget och borde väl så sätt kanske vinna denna matchserinen med jag både tror och hoppas att Ottawa kan överraska i denna matchserien. Speciellt nu men med Erik Karlsson tillbaka i Ottawa som trotts att han varit borta länge ändå visade att han är en av ligans absolut bästa backar när han hjälpte till att säkra slutspelsplatsen för Ottawa så jag hoppas att Ottawa överraskar även om jag vet att det kommer att bli tufft.

New York Rangers vs. Washington
Som Rangersfans så vill ju hjärtat säga att Rangers vinner och Washtington började säsongen väldigt dåligt men tyvärr verkar de fått ordning på sakerna och är ett riktigt bra lag just nu. Dock är det så att Rangers vann senaste matchen mellan de två lagen. De båda lagen har också mötts flera gånger under de senaste årens slutspel och borde vid det här laget känna varandra riktigt bra. Jag tror på ett jämn matchserie och hjärtat vill säga Rangers och det är inte helt o möjligt att det kan bli så men hjärnan säger tyvärr Washington så vi får se när matchserien drar igång hur det blir.

Toronto vs. BostonKlassiska lag men i min värld så tror jag Boston vinner. De känns som ett bättre och mer stabilt lag men vi får se när det drar igång.

Finalgissning?!Jag gissar på Chicago emot Pittsburgh i final. Det är i allafall utan tvekan lagen man behöver slå för att ta sig dit i min värld.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s